Інформатор Івано-Франківськ

ВЛАДА

Як перейти на індивідуальне опалення у Франківську й отримати за це 50 000 грн?

Влада Івано-Франківська підготувала інструкцію з 7-ми кроків про перехід на індивідуальне опалення. Крім того пообіцяли виплатити компенсацію у розмірі 50 000 гривень за витрати. 

Пише Інформатор, покликаючись на пресслужбу міського голови Івано-Франківська Руслана Марцінківа.

Ми розповімо вам покроково що треба робити:

1 крок

Ви маєте зібратися усім багатоквартирним будинком, провести збори та обрати уповноважену особу житлового будинку, яка представлятиме інтереси співвласників у вирішенні питань щодо відключення багатоквартирного будинку. Після цього необхідно оформити протокол зборів.

2 крок

Треба замовити і отримати технічні умови на від’єднання від централізованого опалення в ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго».

3 крок

Далі ви замовляєте і отримуєте технічні умови на реконструкцію системи газопостачання об’єкта або технічні умови на тимчасове приєднання до електричних мереж електроустановок.

При встановленні газового індивідуального опалення замовляється також:

  • гідравлічний розрахунок газових мереж будинку,
  • проєкт на заміну загальнобудинкових газових мереж на облаштування індивідуального опалення.

Пресслужба міського голови також додала, що постачальником послуг індивідуального опалення може бути газо- або електропостачальна організація.

4 крок

В цьому кроці ви звертаєтеся за матеріальною допомогою у розмірі 50 000 грн для облаштування індивідуального опалення в квартирах мешканців та реконструкції газових/електричних мереж будинку в цілому.

Алгоритм дій:

1. Уповноважена особа від будинку подає в ЦНАП копії документів, виготовлених для переходу на індивідуальне опалення :

  • копію технічних умов на від’єднання від ЦО;
  • копію технічних умов на реконструкцію системи газопостачання об’єкта, приєднаного до ГРМ або технічних умов на тимчасове приєднання до електричних мереж електроустановок.

При встановленні газового індивідуального опалення:

  • копію проєкту гідравлічного розрахунку газових мереж будинку;
  • копію проєкту на заміну загальнобудинкових газових мереж.

2) Заявник звертається у ЦНАП із заявою, встановленої форми, і копіями документів (це треба зробити після виконання 1 пункту 4 кроку):

  • копія паспорта громадянина України;
  • копія реєстраційного номера облікової картки платника податків;
  • копія документів, що підтверджують право власності на квартиру;
  • реквізити рахунку, відкритого в установі банку.

5 крок

Майстри мають провести будівельно-монтажні роботи у будинку і поквартирно встановити індивідуальне опалення.

Важливо! Роботи мають виконати ліцензовані організації.

6 крок

Майстри від’єднують будинок від централізованого опалення.

Важливо! Роботи виконують ліцензовані організації. Від’єднання будинку від мереж центрального опалення здійснюється в міжопалювальний період.

7 крок

Після підписання спеціального акту будинок відключається від мереж центрального опалення. Абонентам припиняється нарахування плати за послуги центрального опалення.

Після цього ви можете самі вирішувати коли розпочинати опалювальний сезон у власному помешканні.

Крім того наголосили, що будинки розповідили на декілька черг. Інформатор публікує адреси помешкань, власники яких вже можуть займатися перепідключенням опалення:

С. Бандери, 60А, С. Бандери, 62, С. Бандери, 62-1, С. Бандери, 69, Гвардійська, 5, Гвардійська, 7, Дудаєва, 1, Карпатської Січі, 5, Є. Коновальця, 80, Є.Коновальця, 88А, Є. Коновальця, 106А, Є. Коновальця, 128, Є. Коновальця, 130, Є. Коновальця, 136Д, Є. Коновальця, 147, Є. Коновальця, 149, Є. Коновальця, 207, Львівська, 7а, Національної Гвардії, 16, Національної Гвардії, 18, Національної Гвардії, 20, С. Петлюри, 1, С. Петлюри, 5А, С. Петлюри, 7, С. Петлюри, 23, Республіканська, 3, Республіканська, 5А, Республіканська, 15, О. Сорохтея, 16, О.Сорохтея, 16а, О. Сорохтея, 32, В. Чорновола, 94, В. Чорновола, 96, В. Чорновола, 98, В. Чорновола, 102А, В. Чорновола, 104, В. Чорновола, 143, В. Чорновола, 153.

Також у пресслужбі додали, що вже є перші вісім будинків, які виконали всі необхідні кроки і в понеділок можуть прийдуть за виплатами. У цих будинках – 472 квартири.

Нагадаємо, що кілька тижнів тому в Івано-Франківську стався масштабний збій у подачі тепла. В центрі міста прорвало труби теплопостачання, через що низка будинків по вулиці Коновальця, Бандери, Сахарова, Національної Гвардії залишилися без тепла у квартирах.

Також міська влада пообіцяла колишнім абонентам СТЕКу виплатити компенсацію за опалення на суму більше 1 млн гривень.

Читайте також: Загалом плануємо відремонтувати 50 дворів, 50 доріг і 50 тротуарів – міський голова Івано-Франківська.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору