Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Можна буде і поплакати, і посміятись: у Франківську покажуть прем’єру вистави на підтримку ЗСУ

У понеділок, 27 березня, відбудеться прем’єра музичної мелодрами “Життя на землі або я люблю тебе, Ґітель”. Частина виручених коштів піде на створення спортивної бази для реабілітації військових.

Деталі розповідає Інформатор.

Це вистава “Нового театру” в Івано-Франківську від режисера Тараса Бенюка, за п’єсою Вільяма Ґібсона “Двоє на гойдалці”. Вона включає в собі багато жанрів — в театрі обіцяють, що можна буде і поплакати, і посміятись, буде цікаво і яскраво. Попри жанр “мелодраму”, п’єса викликатиме різні емоції.

Режисер вистави Тарас Бенюк розповідає:

“На сцені буде шість людей, два головних персонажі — Гітель і Джеррі. П’єса розкриває важливі, але важкі теми. Зокрема, як проблеми минулого впливають на те, що з людьми відбувається зараз. Тому там є персонаж Джеррі, якого грає Сергій Тимків і Гітель, яку грає Анна Андрусишин. Джеррі з першого погляду виглядає цинічним і бездушним, але це не так. До фіналу все змінюється, тому що ті проблеми, які він пережив колись, впливають на те, що відбувається з ним зараз. Так як і в кожного з нас у житті . Я вважаю, що театр по своїй суті має бути психологічним. Таким і є “Новий театр”.

Виконавець ролі Джеррі Сергій Тимків ділиться, що його персонаж це адвокат, який мав престижну роботу, гарну дружину, будинок, але через обставини минулого вирішує покинути Штати, поїхати в інше місто та почати все з чистого листа. Але проблеми минулого його сковують, і коли він зустрічає безпосередню, наївну дівчину Гітель, з якою намагається побудувати стосунки, то йому починають минулі стосунки з дружиною “вилазити боком”. Він хоче побороти це в собі і в нього всередині відбуваються емоційні гойдалки.

Анна Андрусишин, яка грає роль Гітель, розповідає, що її героїня дуже відкрита, завжди прийде на допомогу і може віддати останні гроші тим, хто потребує. Але вона не почувається щасливою, адже всю свою енергію віддає іншим. Гітель мрійлива, хоче стати танцівницею, коли зустрічає у своєму житті прагматичного Джеррі. Вони як “інь” і “ян”.

“Кажуть, що чоловік і жінка мають бути зовсім протилежними, щоб був баланс. Але моя думка, що дуже багато стосунків розпадаються, коли немає взаєморозуміння і нічого спільного. Цього в Джеррі та Гітель теж не було. Вони закохані, але не розуміють одне одного”, — каже акторка.

Частина виручених коштів з вистави піде на створення спортивної бази в першому добровольчому хірургічному шпиталі “Брасс”. Керівник шпиталю Станіслав Онищук впевнений, що коли організовують схожі заходи, як, наприклад, вистава, військові швидше відновлюються:

“Зараз роль мистецтва навіть більш важлива у час війни, ніж до неї. Треба показувати людям, заради чого варто жити, і заради чого варто захищати країну. Ми вважаємо, що тільки одна частина справи — лікувати тіло чи витягувати осколки, а інше завдання — давати хлопцям мотивацію, заради чого вони воюють. А це заради теплої атмосфери, мистецтва, духовності, того, що вони бачать цінності суспільства, в якому ми живемо”.

Прем’єра вистави відбудеться в День театру, 27 березня, в обласній філармонії імені Іри Маланюк. Початок о 18:00.

Квитки можна купити в касі філармонії або за посиланням.

Анастасія Стецькович

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору