Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Волонтери “На_шапку” придбали очищувач повітря для обласної дитячої лікарні

Волонтери ініціативи “На_шапку” придбали обладнання для онкогематологічного відділення Івано-Франківської обласної дитячої лікарні.

Повідомляє Інформатор з посиланням на сторінку ініціативи.

Кошти збирали на концертах “На_шапку”, однак всієї потрібної суми не назбирали. Бокс все одно з’явився у відділенні – завдяки зусиллям багатьох людей та успішним переговорам.

“Ми певний час тримали на рахунку зібрані за сезон кошти, оскільки не було відповідного рішення, на що раціональніше їх витратити. На серйозні ремонтні роботи, яких потребує відділення, їх було не достатньо. То ж потрібно було обрати те обладнання, яке реально принесе користь та вкладеться в бюджет. Для дитячого онковідділення дуже важлива стерильність… Тому, окрім дезінфекції всіх поверхонь та регулярних прибирань, у відділенні потрібна постійна фільтрація повітря”, – пишуть волонтери.

Волонтери придбали очищувач повітря преміум класу “IQAir CleanZone SLS MultiGas”. Виробництво – Швейцарія, місто Гольдах. На обладнання є три роки гарантії.

Очищувач обладнаний найсучаснішим фільтром HyperHEPA. Ефективність очищення максимально наближена до 100%. Саме такі фільтри гарантують медичний клас очищення HEPA H12/13. Повна вартість такого обладнання – 332 000 грн.

“Враховуючи обставини бору та ситуацію в Україні, нам вдалося отримати знижку від постачальника (зауважимо, що були певні затримки, бо швейцарська компанія проводила перевірку, чи не співпрацює постачальник з росією!). Отже, ми заплатили за обладнання 237 240 грн. Вже другий тиждень очищувач успішно працює у відділенні”, – йдеться у дописі.

Також волонтери повідомили, що 26 квітня відкривають шостий сезон проєкту “На_шапку-2023”.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору