Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Табличка у спортзалі Франківська викликала обурення в KyivPride

Нещодавно в одному із спортзалів міста повісили табличку, де вказано, що спортивний інвентар “дозволяється не прибирати вагітним жінкам, а також особам з нетрадиційною сексуальною орієнтацією”. Це викликало обурення у KyivPride і не тільки.

Деталі розповідає Інформатор.

Відповідь KyivPride оприлюднив на сторінках у соцмережах. На табличку звернула увагу їхня підписниця, на її прохання у спортзалі відмовилися зняти табличку. Люди писали у коментарях на сторінку закладу, однак вони видалялися та згодом були закриті. А згодом спортзал розмістив сторіз, де називають обурених людей ботами і стверджують, що табличку не прибиратимуть.

“На табличці написано, що не прибирати знаряддя за собою можуть “вагітні жінки і люди нетрадиційної сексуальної орієнтації”. По-перше, сам вираз “нетрадиційна сексуальна орієнтація” є гомофобним, бо гомосексуальність цілком традиційна сексуальність. По-друге, тут гомосексуальних людей порівнюють з вагітними жінками, підіграючи стереотипу про фемінність, а отже слабкість геїв. Це гомофобна риторика (не кажучи про те, що це ще й доволі мізогінно)”, – пояснюють у KyivPride.⠀

Також у дописі акцентують, що гомофобія може впливати на здоров’я та благополуччя людей, що стикаються з нею. А ще гомофобія може призвести до насильства та наруги над людьми на основі їхньої сексуальності або гендерної ідентичності.

“Аргумент “наш простір – наші правила” не працює, бо законодавство країни вище, ніж внутрішні розпорядки бізнесів. Україна – країна, яка рухається до ЄС, центруючи права людини і свободи своїх громадян. Давайте залишимо гомофобію росії”, – йдеться у повідомленні.

Табличка обурила мешканців. І от, що вони пишуть у коментарях:

“Я би просто демонстративно не прибирала інвентар, написали ж що можна, ОК”.

“Нетрадиційно – це гомофобія та мізогінія”.

“Автору таблички явно недостатньо уваги, але сумнівна спроба привертати її у такий спосіб”.

“Бачу в цьому написі не лише гомофобію, а й підтримку гендерних стереотипів і сексизму”.

Хоча й були такі мешканці, які підтримали спортзал.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору