Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Українцям масово розсилають повідомлення із пропозицією держзради

В одному з Telegram-каналів українці, зокрема, користувачі “Київстару ” 24 березня почали отримувати дивні повідомлення. Зазначені текстові sms змушують людей розглядати можливість державної зради.

Повідомляє Інформатор.

Повідомлення містять пропозицію здати позиції Збройних Сил України за плату, а посилання веде на Telegram-канал під псевдонімом “Krayina”. Відомо, що за такі послуги пропонують оплату у доларах США.

За період повномасштабного вторгнення росії в Україну було затримано понад 1,5 тисячі людей, яких підозрюють у співпраці з окупантами. Вони надавали інформацію про позиції українських військ, блокпости та місця прильоту ракет за 5-10 тисяч гривень.

За весь період війни в Україні було викрито близько сотні ДРГ і затримано понад 1600 осіб, які ймовірно причетні до диверсійної діяльності. Зрада держави за гроші є неприпустимою і може призвести до довгих термінів ув’язнення.

Держзрада – це свідомі і навмисні дії, які завдають шкоди суверенітету, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній чи інформаційній безпеці України. Держзрада може включати перехід на бік ворога під час воєнного стану або збройного конфлікту, шпигунство та надання допомоги іноземним державам, іноземним організаціям або їх представникам у проведенні підривної діяльності проти України.

У Кримінальному кодексі України, згідно зі статтею №111, передбачене покарання за зраду Батьківщині, а саме позбавлення волі від 12 до 15 років.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору