Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

“Честь. Мужність. Закон”: сьогодні відзначається день Національної гвардії України

Національна гвардія України існувала протягом 1991-2000 років і була відновлена в 2014 році. 26 березня військові, які служать у її лавах, відзначають професійне свято.

Пише Інформатор.

Національна гвардія України виконує завдання із захисту й охорони життя, прав, свобод і законних інтересів громадян України, суспільства й держави від протиправних посягань. Також нацгвардійці охороняють громадський порядок й взаємодіють із правоохоронцями. Серед завдань: захист державного кордону, припинення терористичної діяльності/діяльності незаконних воєнізованих або збройних формувань, терористичних організацій, організованих груп та злочинних організацій.

Із початку російсько-української війни підрозділи Нацгвардії беруть участь у бойових діях і захищають суверенітет України.

Сьогодні Національній гвардії України виповнюється 9 років. “Ми багато чого пройшли і досягли. 9 років ми щоденно робили і робитимемо все, щоб громадяни України почували себе у безпеці. Ми залучали в наші ряди добровольців, обмінювались досвідом із військовими формуваннями країн НАТО та ЄС, забезпечували правопорядок, виконували завдання в районах стихійних лих, протидіяли терористичним загрозам, охороняли стратегічно важливі об’єкти“, — написав у привітанні командувач Національної гвардії України генерал-лейтенант Юрій Лебідь.

“24 лютого наші гвардійці 50 Полк імені полковника Семена Височана Національної Гвардії України зустріли повномасштабне вторгнення в Донецькій області та з перших днів війни брали участь у важких боях у населених пунктах Мар’їнка, Волноваха та Степне та продовжують тримати оборону та звільняти території Донеччини та Луганщини від російських окупантів. Від початку повномасштабного вторгнення разом з іншими структурами системи МВС та Збройними силами в повній бойовій готовності контролюють північні рубежі нашої країни. Дякую кожному нашому воїну, усім, хто зараз у бою, усім, хто захищає наші позиції, захищає наш кордон. Слава всім, хто б’ється за свободу для України!”, — йдеться у святковому зверненні голови Івано-Франківської ОВА.

Інформатор долучається до привітань і дякує Національній гвардії за мужність і захист! Слава Україні!

Читайте також: Набір до “Гвардії наступу” завершиться 1 квітня – Міноборони

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору