Інформатор Івано-Франківськ

ВЛАДА

В Україні можуть почати надсилати повістки в месенджерах

Член комітету Верховної Ради з питань національної оборони, безпеки та розвідки Федір Веніславський розповів, що в уряді працюють над тим, щоби законодавчо дозволити територіальним центрам комплектування надсилати повістки в месенджерах.

Пише Інформатор із посиланням на національний телемарафон.

Що стосується удосконалення мобілізаційних процедур, то ми маємо бути відвертими й говорити, що справді є певні проблеми з мобілізацією“, — каже нардеп. Він додає, що багато внутрішньо переміщених чоловіків так і не стали на облік після переїзду.

Разом із цим роздача повісток на вулицях викликає неоднозначну реакцію. Наразі у Верховній Раді шукають спосіб узаконити розсилання повісток через месенджери, як розсилають повідомлення про судові засідання.

Ми розглядаємо на сьогодні на рівні комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, у парламенті в цілому удосконалення законодавчих підстав для того, щоб ТЦК більш системно і менш конфліктно міг вручати ці повістки. Наприклад, у кримінально-процесуальному кодексі й адміністративно-процесуальних є вже можливість повідомлення про час судового засідання за допомогою різних месенджерів у телефоні. Чому так само не екстраполювати цю ситуацію на військовозобов’язаних?” — розповідає Федір Веніславський.

Розсилати повістки в Telegram чи Viber можливо, адже на момент повномасштабного вторгнення в Україні існувала база телефонних номерів військовозобов’язаних громадян.

Читайте також: Мені вручили повістку | відповіді на поширені запитання

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору