Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Для нас – велика честь допомогти вам: у Івано-Франківську розповіли про результати ще одного приїзду хірургів зі США та Канади

Сьогодні, 30 березня, в Івано-Франківській обласній клінічній лікарні відбулася конференція з хірургами зі США та Канади. Вони поділилися результатами міжнародної медичної місії Face the Future, в рамках якої оперували пацієнтів лікарні.

Пише Інформатор.

Ця місія приїхала до нашого міста, аби врятувати життя військовим і цивільним, які постраждали на війні. Цього разу спеціалісти переглянули понад 100 різних випадків, відібрали з них 35 і займалися їх оперуваннями. Місія триватиме 6 днів. Сьогодні ж був 4 день.

В рамках місії хірурги з-за кордону працювали разом з українськими спеціалістами.

Президент і засновник фундації Face the Future Пітер Адамсон був здивований тим, наскільки українські лікарі тут проводять складні операції:

“Загалом це наша 50 місія, але в Україну – перша. Ті травми та поранення, які ми бачимо тут, зазвичай набагато гірші, ніж ті, що ми бачили у своїй практиці раніше. Через те, що солдати отримують такі серйозні поранення – на їх тілах втрачаються кістки, тканини, ніс та інші частини тіла. Їх треба відновлювати і це дуже серйозні та складні операції. У цих операційних можна проводити все, що нам треба. Однією із важливих аспектів місії є й обмін знаннями. Ми вчимо наших колег, колеги вчать нас і ми хотіли б залишити по собі знання та ентузіазм. 

Весь світ з вами. Ви даєте нам надію захистом своєї землі. Разом у нас все вийде.”

Реконструктивний і пластичний хірург Ентоні Бріссет також приїхав до Івано-Франківська у рамках програми. Він розповідає, що важкість випадків не зрівняються з тими, які він бачив особисто:

“Навіть у Руанді після геноциду я не бачив таких пошкоджень і ран. Через те, що така складність травм у людей, лікування потребує багато планування, підтримки, допомоги та великої команди. Для нас велика честь допомогти вам”.

В рамках цієї програми до Франківська приїхала й українка Ірина Каранець. Вона жила в Україні до 15 років а потім переїхала до Америки. Говорить, що завжди хотіла повернутися на Батьківщину, але не думала, що за таких обставин:

“Як українка, то мені ніколи не було байдуже те, що зараз відбувається. Так само не байдуже і нашій команді. Вони канадці, американці і також переживають за Україну. А найголовніше, що не байдуже цілому світу. Наша команда бачить ці жахливі травми людей. Ми намагаємося допомогти усім чим можемо”.

“Це не просто приїзд наших колег здалеку. Це є дуже довгі години й дні праці, які передували цьому приїзду. Ми не вважаємо, що сьогодні вже друга місія. Ми вважаємо цей приїзд продовженням першої. Це довгі дні обговорення, вирішення того чи іншого питання. Це і консультації з пацієнтами та пошук інвестицій. Кожен з нас вкладав частинку себе у цю місію”, – розповів медичний директор ОКЛ Андрій Яворський.

На цей проєкт, який включає в себе 4 такі місії, загально виділили 320 000 доларів: 150 000 доларів на такі приїзди лікарів і 170 000 доларів на імпланти, які вживлювали прооперованим бійцям та цивільним.

Читайте також: У Франківську за 14 млн зроблять ремонт в обласному перинатальному центрі.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору