Інформатор Івано-Франківськ

ТРЕШ

Займалась поселенням російських бойовиків та допомагала окупантам: СБУ оголосила підозру колаборантці з Херсонщини

Служба безпеки повідомила підозру колаборантці з Херсонщини, що співпрацювала з окупаційною владою на посаді “спеціаліст територіального управління сільського поселення Красноє”.

Розповідає Інформатор з посиланням на управління СБУ в Івано-Франківській області.

Після окупації району російськими військами 34-річна місцева мешканка влаштувалася на роботу в окупаційну так звану “адміністрацію Скадовського муніципального округа”. Вона відповідала за фінанси та майно, вела облік місцевих підприємців та влаштовувала місцевих жителів на роботу в окупаційну владу.

Жінка також займалась поселенням військових рф в селі Красне та роздавала місцевим мешканцям російські продуктові пайки. Також влаштувала церемонію одруження окупанта та місцевої дівчини; допомагала пропагандистам.

Слідчі СБУ повідомили фігурантці про підозру за ч. 5 ст. 111-1 КК України – колабораційна діяльність. Тепер їй загрожує ув’язнення від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

Досудове розслідування здійснює СБУ в Івано-Франківській області за процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури.

Читайте також: Івано-Франківська СБУ оголосила про підозру колаборантці, яка допомагала організувати псевдореферендум на Запоріжжі

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору