Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Феномен Степана Гіги, або чому “Цей сон” знає чи не кожен українець

Сьогодні, 2 квітня, в Івано-Франківську пройде концерт Степана Гіги. Співак вже не вперше за останній час буде виступати в нашому місті, але попри це, майже всі квитки розкуплені. То в чому ж популярність або феномен Степана Гіги?

З’ясовував Інформатор.

Концерт відбудеться на великій сцені Івано-Франківського драмтеатру. Наразі ситуація з квитками виглядає так:

Тобто на балконі залишилось тільки 2 місця і 5 місць у партері. Звідки такий ажіотаж щодо співака, який появився на сцені декілька десятків років тому?

Степан Гіга народився на Закарпатті, ще в школі грав на баяні. Після декількох спроб вступив до Ужгороського музучилища і від 7 класу до закінчення училища був учасником, а потім і керівником ансамблю “Зелені Карпати”. Далі вступив до консерваторії у Києві, де став солістом популярної на той час групи “Стожари” при Чернігівській філармонії. У 1995 році виходить перший сольний альбом співака “Друзі мої”, потім з’явилися ще два: “Вулиця Наталі” та “Троянди для тебе”. Творчість співака набирає обертів, в 1998 році отримує звання заслуженого артиста України, а в 2002 — народного. Сьогодні, 20 років після, українці знову слухають пісні Степана Гіги.

Сам артист у своїх інтерв’ю розповідав, що жодного феномену в цьому немає. Він просто робить 40 років те, що й завжди. А основну проблему вбачає в тому, що на українському ринку багато російської “попси”, яка довгий час витісняла наші пісні. Натомість Степан Гіга завжди співав українською і зараз його “Цей сон”, “Золото Карпат” та “Яворину” знають напам’ять.

Степан Гіга також запевняє, що на його концерти завжди приходила молодь, просто раніше цього не помічали. Особливу популярність артист знову здобув через соцмережі. В ТікТоці за хештегом #СтепанГіга більше 140 млн переглядів на відео. Користувачі викладають відео з концертів, переспівують пісні артиста, танцюють, тренуються під спів Степана Гіги. Нещодавно хвилю популярність здобув ремікс пісень Леді Гаги “Just dance” та “Цей сон”. Його в соцмережах використали як музику для вже відомого танцю Венздей з однойменного американського серіалу.

Користувачі Твіттера також активно обговорюють Степана Гігу та діляться своїми думками.

У Фейсбуці та Інстаграмі хештег #СтепанГіга також користується популярністю. Тож виходить так, що про співака знають у всіх відомих мережах. Інформатор також побуває на концерті артиста сьогодні та розповість усе “з перших вуст”. А вас просимо ділитися в коментарях під цією публікацією у нашому фейсбуці.

  1. Вам подобається творчість співака (якщо так або ні, то чому)?
  2. Улюблена пісня Степана Гіги (або відома для вас)
  3. Коли вперше почули пісні артиста?

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору