Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

У Франківську розпочалась прощальна хода за Віталієм Меріновим

Герой отримав важкі поранення на Луганщині та загинув уночі 31 березня в госпіталі. Сьогодні в Івано-Франківську прощаються з захисником.

Пише Інформатор.

Віталій Мерінов був членом виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради та депутатом Івано-Франківської міської ради минулого скликання. Він – чотириразовий чемпіон світу з кікбоксингу та чемпіон України з універсального бою.

Завжди мав активну громадянську позицію, тож з початком повномасштабного вторгнення став на захист України. Учора, 2 квітня, кортеж з полеглим воїном прибув до села Нижнів Тлумацької громади, а звідти вже вирушив до Будинку смутку на вулиці Ребета у Франківську. Сьогодні звідти розпочалася прощальна хода до храму Царя Христа (вулиця Незалежності, 181).

Там відбудеться чин похорону. Новина буде доповнюватися.

Оновлено:

Чин похорону розпочався в храмі Царя Христа (на Майзлях).

Попрощатися з Віталієм прийшли його рідні та близькі, побратими, однокласники, одногрупники, колеги по боксу, знайомі та небайдужі франківці.

Священник промовив:
Для християнина немає смерті, для нього є тільки перехід. Сьогодні ми відпроваджуємо до тої вічної оселі з того храму Божого нашого Віталія. Все життя його було боротьбою, в прямому і переносному значенні.Бо ми боремось не тільки проти тіла і крові. Боротьба з дияволом і його плодом – гріхом – завжди супроводжувала його життя. Це особливе відчуття справедливості, бути критикованим, під насмішкою. Але Віталій завжди служив Богові, бо любов ніколи не минає, все зникне, а любов – ні. Він все своє життя віддав за любов – любов до Бога, до народу. А вони невіддільні“.

На похорон до Віталія Мерінова прийшли сотні прикарпатців – у кожного з них були сльози на очах. Вічна пам’ять та вічна слава нашому захиснику.

Анастасія Стецькович

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору