Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

У Прикарпатському університеті проходить ярмарок на підтримку військових з Прикарпаття

Сьогодні, 3 квітня, на першому поверсі гуманітарного корпусу Прикарпатського національного університету ім. Василя Стефаника проходить благодійний ярмарок на підтримку ЗСУ.

Розповідає Інформатор.

Організували ярмарок студенти і викладачі Інституту післядипломної освіти та довузівської підготовки. Продають зроблені власноруч пряники, печиво з патріотичною символікою, синьо-жовті браслети, вироби з бісеру, наліпки тощо. Виручені кошти підуть у координаційний центр “Save Ukraine now”, звідки допомогу отримають прикарпатські бійці.

Підготовка до ярмарку тривала майже три тижні. Як розповіла нам організаторка, доктор історичних наук, викладачка Прикарпатського університету та заступниця директора Інституту післядипломної освіти та довузівської підготовки з виховної роботи Надія Кіндрачук, ідея ярмарку – на всеукраїнському рівні.

У кожному куточку України всі переживають за майбутнє нашої держави. Майбутнє і добробут України зараз у руках Збройних Сил, і в період посту перед Великоднем – це час, щоб підтримати наших хлопців на передовій“, – каже організаторка.

Вона також додає, що студентам з випічкою допомагали батьки. При цьому студенти переймалися чи в них все вийде організувати. Тепер, як зазначає Надія Кіндрачук, Інститут розпочав серію благодійних ярмарків і передає естафету іншим факультетам ПНУ та закладам вищої освіти.

Студентка Альона Шаповалова розповідає, що команда підготовки до ярмарку складала близько 10 людей. Каже, що хтось пік печиво, хтось із бісеру виготовляв кільця, брелоки, буси, вирізали наліпки. Усе робили разом і з душею.

Ярмарок досі триває, тож долучитися і підтримати наших воїнів може кожен.

Читайте також: На території палацу Потоцьких проходить ярмарок

Анастасія Стецькович

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору