Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Якість пального: перевіряємо АЗС “AMIC” в Івано-Франківську

Продовжуємо нашу про перевірку якості пального. Цього разу ми вирушили на АЗС “AMIC”, аби дізнатися про те, які показники октановго та цетаного чисел у їх паливі. 

Пише Інформатор.

Прибувши до АЗС, нам одразу відмовили у можливості надання відповідних документів для фотофіксації, тим самим порушуючи законодавство країни. Сказали, що телефонуватимуть до керівництва.

За 10 хвилин телефонних розмов з керівництвом нам все-таки дали сертифікати якості на пальне.

АЗС “AMIC” продає такі види палива:

  • Дизпаливо Євро
  • Дизпаливо Premium
  • Бензин А-95 Євро

До теми: Якість пального: від чого вона залежить, і до чого тут октанове число?

Дизпаливо Євро

Згідно з документацією, пальне вироблено у Литві. Дата виготовлення дизпалива – 23 грудня 2022 року. Остання експертиза була проведена 9 січня 2023 року. За показниками, цетанове число палива становить 51,2. В документі вказана норма – не менше 49.

Дизпаливо Premium

Згідно з документацією, дизпаливо вироблено у Литві. Дата виготовлення відсутня. Остання експертиза була проведена 23 березня 2023 року. За показниками, цетанове число палива становить 51,2. В документі вказано норма – 51.

Бензин А-95 Євро

Згідно з документом, пальне вироблено в Болгарії. Дата виготовлення – 9 грудня 2022 року. Аналізи якості проводилися з 20 по 23 січня 2023 року. За показниками, октанове число безнину становить 95,2. Норма, яка вказана в документі – 95.

Цетанове число палива становить 85. В документі вказана норма – 85.

Аналіз бензину A-95 проводився у центрі паливних випробувань “TFC” на Рівненщині.  Де робилися два інші дослідження, журналісти в документах не знайшли.

Читайте також: Якість пального: перевіряємо АЗС “ОККО” в Івано-Франківську.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору