Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Прикарпаття отримало 140 станцій на понад 4 мільйони гривень: для кого вони?

Сьогодні, 5 квітня, в Івано-Франківській ОВА передали зарядні станції малої потужності. Їх отримали представники громад Прикарпаття.

Розповідає Інформатор.

Уряд Японії закупив 140 таких станцій за кошти громадян країни й надіслав їх у якості допомоги для України. Потужність одного такого пристрою – 500 W. Кожна громада Прикарпаття отримає по 2 такі станції. загальна вартість допомоги – понад 4 мільйони гривень.

Як зазначила спеціалістка з розвитку громад у Івано-Франківській області, ПРООН в Україні Леся Попелюх, окрім громад ці станції також отримають й структурні підрозділи обласної військової адміністрації”

“Від імені програми розвитку ООН я хотіла подякувати керівництву Івано-Франківської ОВА за підтримку тих ініціатив. які ми маємо в області. Це проекти, які підтримують і налагоджують якість надання публічних послуг й об’єднують територіальні громади у такий важливий час”

Голова Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук подякувала за допомогу від міжнародних донорів, які активно підтримують область:

“Така співпраця дає тільки позитив для області і територіальних громад. Наша область досить добре рухається у питанні цифровізації та наданні послуг. У цьому нам допомагає обладнання від програми ПРООН.”

Вона також додала, що ця співпраця є важливою і дієвою для Прикарпаття.

Богдан Футерко додає, що ця техніка допоможе у повсякденній діяльності громад Прикарпаття”

“Енергетична безпека і енергозалежність все ще є достатньо актуальною. Я думаю, що ця енергетична війна ще не завершилася. ” 

Головам територіальних громад доручили розподілити прилади у найважливіші структури, аби ті були постійно на зв’язку.

Читайте також: Піснями піднімати дух. У трьох містах Прикарпаття пройде благодійний тур “Дорога до Перемоги”.

Артем Тригуб

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору