Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Вишиванка до Великодня | скільки сьогодні коштує в Івано-Франківську

На свято Великодня традиційно прийняти одягати вишиванку або вишитий одяг. Це не тільки виглядає святково, але й символізує історію та культуру народу.

Розповідає Інформатор.

Вишиваний узор часто показує приналежність до певного регіону, відрізняються також кольори, форма та оздоблення (наприклад, нитки або бісер). В Івано-Франківську вишиванок достатньо: продають як у магазинах, так і на ринку. Відтак, одягнути в українське національне вбрання можна всю сім’ю.

Проте вартість вишиванок може дещо “кусатись”. Залежить чи робота ручна, чи машинна, або чи має додаткове оздоблення. До прикладу, вишиванки у фортечній галереї “Бастіон” коштують в середньому 4-5 тисяч. Якщо це сорочка з елементами вишивки — таку можна придбати за 2-3 тисячі. Деякі коштують і до двох тисяч.

Жовта коштує 1395 грн, червона — 2500 грн.

Вишиванка, оздоблена бісером (зліва), вартує 8985 грн.

Вишиванки для чоловіків також можна придбати в межах 4-5 тисяч грн. Є на короткий і довгий рукави.

Вартість такої чоловічої вишиванки — 4 200 грн.

Вишиванки для діток можна придбати в межах 700-1500 грн. До прикладу, сорочка з синіми нитками коштує 895 грн., а з рожевими — 955 грн.

Ось такі за 700 грн.

Ціна вишитих суконь — від 7 до 12 тисяч у середньому.

В інших магазин вишиванки трохи дешевші. Наприклад, така коштує 3800 грн.

Є також за 3200-3500 грн.

Біла сукня з червоною вишивкою коштує 3800 грн.

Загалом, вартість вишиванок відрізняється від їхнього місця продажу, якості та складності вишивки. Тож знайти собі вбрання до свята можна на різний смак і бюджет. До слова, порівняти як змінилися ціни на вишивані сорочки та сукні, ви можете в матеріалі: Де у Франківську придбати вишиванки

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору