Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

В Івано-Франківську сьогодні попрощалися з Андрієм Бойком

Сьогодні, 10 квітня, відбулося прощання з франківським захисником Андрієм Бойком.

Пише Інформатор.

Андрій народився 5 жовтня 1996 року в Івано-Франківську. З 2011 до 2014 року навчався у фізико-технічному ліцеї, продовжив навчання в ІФНТУНГ. Далі вступив на аспірантуру в Університет Короля Данила.

З 2017 року почав працювати оператором на ТРК “Вежа”. У 2018 разом зi своїми друзями заснував компанію “YANG.agency”. Був активним у громадському житті, випускник школи лідерів.

У перший день повномасштабного вторгнення пішов добровольцем на фронт. Там отримав позивний “Аташе”. Служив у стрілецькому взводі 102 оБр ім. Дмитра Вітовського, де брав участь у боях в Запорізькій області. Отримав контузію, проходив реабілітацію і знову повернувся на фронт.

Загинув 6 квітня близько 15:30 поблизу Гуляйполя разом зі своїм побратимом. Вони тоді виконували бойове завдання.

“Коли помирає людина, яку ти менше знаєш, — ти так не переживаєш. Але коли помирає той, кого ти добре знаєш — дуже важко і боляче переживати цей момент. І ми всі боляче переживаємо, бо добре знаємо Андрія. Але як би важко не було, ніколи цей плач і біль не має перейти у відчай. Андрій перший з нашої групи молоді, який залишив нас, але залишив для того, щоб першим зустріти у вічності”, — промовив священник.

Поховають Андрія Бойка на Алеї Героїв міського кладовища у селі Чукалівка. Вічна слава і пам’ять Герою.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору