Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Сьогодні відкрили пам’ятну дошку відомому франківському пластуну Назарію Лугарєву

Сьогодні, в День пластового руху в Україні, відкрили пам’ятну дошку імені Назарія Лугарєва.

Пише Інформатор.

Дошку відкрили на фасаді Пластової домівки в Івано-Франківську. Назарій Лугарєв вступив до Пласту в 2005 році. Згодом став членом 3 куреня УСП “Лісові чорти”. З 2018 року був виховником гуртка “Пекельні бешкетники” в юнацькому курені ч. 79 ім. В. Липинського. Від того ж року до загибелі був головою Івано-Франківської станиці Пласту впродовж 4 каденцій. У 2021 став членом окружної пластової ради Івано-Франківської округи.

Був активним громадським діячем, грав у гуртах на гітарі. Навчався в школі №16, потім вступив до Вищого професійного училища №21. Вищу освіту здобув у ПНУ ім. Василя Стефаника за фахом “Політологія”.

З 2011 до 2012 року пройшов строкову службу, а в 2013–2018 рр. проходив службу за контрактом, де брав участь в АТО. З початку повномасштабної війни пішов добровольцем на фронт.

Назарій брав участь у боях в Запорізькій області як головний сержант 1-го стрілецького взводу 2-ої стрілецької роти 78-го окремого батальйону 102-ї окремої бригади ТрО імені полковника Дмитра Вітовського.

Старший лейтенант батальйону, де служив Назарій Лугарєв, Павло Нагорняк каже:

“За той час, коли я познайомився з Назарієм, він був цілеспрямованим та хоробрим воїном. Він був прикладом для своїх підлеглих, тому і був командиром. Він надихав своїх побратимів. Вони казали, що Назар міг “філософстувати” на будь-яку тему, тому й отримав позивний “філософ”.

Загинув з двома побратимами під час виконання бойового завдання поблизу Гуляйполя внаслідок мінометного обстрілу. В Героя залишились дружина Мар’яна та син Данило.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору