Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Наполеон із сиру на сковорідці | рецепт тижня

Хто ж не любить з’їсти смачного тортика, особливо на свята. Та ще якщо він легко готується і не треба надто сильно заморочуватись. Тому пропонуємо зготувати Наполеон по-новому.

Готуйте разом з Інформатором.

Підготуйте такі продукти:

Для тіста:

  • Сир (творог) 300 г;
  • Яйця 3 шт;
  • Стакан цукру 200г;
  • 0,5 ч.л.соди;
  • Мука для замішування (ми ще додали 1 ч.л. розпушувача).

Для заварного крему:

  • 2 яйця;
  • Стакан цукру;
  • 2 с.л. муки;
  • 2 стакана молока;
  • Масло 180 г. (м’якого, кімнатної температури).
  • І ягоди чи горіхи для прикрашання.

Добре змішуємо тісто, воно має бути середньої густини й не липнути до рук. Тоді в холодильник ставимо на годину.

Заварюємо крем. У каструлі змішуємо яйця, цукор, муку й пів стакана молока. Ставимо на плиту. Помішуємо й повільно доливаємо решту молока. Увесь час мішаємо, поки не загусне. Потім ставимо в прохолодне місце щоб охололо.

Далі робимо коржі з тіста, приблизно 8 штук вийде. Усі робимо за розміром сковорідки й смажимо на ній без олії (!) під кришкою. Вони смажаться швидко, тож стежте, щоб не згоріли. Робіть тоненькі.

Потім трішки підігріваємо крем і додаємо масло. Усе гарненько перемішуємо й перемащуємо коржі.

Прикрашайте, чим заманеться. У нас була кокосова стружка та смородина.
Можна горішки додати, або ж інші ягоди.

Даємо торту постояти в холодильнику приблизно годин 5.

Смачного. Готуйте разом з нами.

Читайте також: Панетоне, сирна чи шоколадна: три рецепти паски від Євгена Клопотенка

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору