Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Чому Jack Daniel’s вважають одним із найкращих брендів віскі

Коли йдеться про віскі, багатьом на думку відразу ж спадає компанія Jack Daniel’s, яка займається виробництвом і реалізацією міцних спиртних напоїв протягом останніх 150 років. Сьогодні оригінальне віскі Jack Daniel’s можна купити у багатьох торгових точках України — наприклад, в інтернет-магазині GoodWine. Прочитавши цю статтю, ви дізнаєтеся про історію виникнення легендарного бренду, а також про найпопулярніші різновиди віскі Джек Деніелс.

Розповідає Інформатор.

Як з’явилася компанія Jack Daniel’s

Джаспер Джек Деніел був помічником господаря віскікурні — за сумісництвом священника. Але тому довелося обирати між служінням Богові та бізнесом. Тож у 13-річному віці Джек став господарем невеликого заводу з виробництва віскі.

Незабаром хлопець знайшов гарну земельну ділянку в Лінчбурзі, що в Теннессі, та перемістив виробництво туди. Для створення віскі Джек брав джерельну воду, що видобувалася з печери неподалік віскокурні. Також, як і перший власник заводу, Деніел використовував технологію повільного фільтрування віскі крізь товстий шар кленового вугілля. Це дозволяло надати міцному спиртному напоєві особливої м’якості.

Окрему увагу Джек приділяв рекламі продукту — наприклад, він вирішив випускати пам’ятні пляшки, присвячені різним історичним подіям.

Особливості віскі

Сьогодні Jack Daniel’s — це єдине віскі, яке належить до окремого класу та позначається як “теннесійське”. У складі спиртного напою 80% кукурудзяних зерен, 12% житніх та 8% ячмінних. Для виробництва, як і раніше, використовується спеціальна джерельна вода з мінімальною кількістю солей та домішок. А ще ця вода цілий рік зберігає однакову температуру 13 градусів.

З 1988 року й по сьогодні віскі Джек Деніелс фільтрують двічі — до витримки в бочках і після неї. До речі, компанія використовує лише бочки з обпаленої деревини білого дуба, самостійно займаючись виробництвом тари. Саме завдяки витримці в таких бочках готове віскі має характерний бурштиновий колір.

Основні види віскі Джек Деніелс

До списку входять:

1. Old No.7. Це найпопулярніший різновид віскі з відчутними карамельно-ванільними нотами. Цікаво, що достеменно причина появи сімки в назві невідома. Є версії, що це порядковий номер найбільш вдалого рецепта Джека Деніелса, його улюблене число та навіть відсилання до першої літери імені — нібито Джек писав “J” як “7”. А можливо, сім означає просто номер штату Теннессі, який вказувався в деклараціях про митні збори на спиртні напої.

2. Tennessee Fire — різновид «сьомого» купажу, але з додаванням кориці.

3. Tennessee Honey — віскі з додаванням меду, смак якого балансується пряними спеціями.

4. Single Barrel — преміальний сорт віскі з насиченим смаком та характерними нотками деревини.

Будь-яке віскі Jack Daniel’s рекомендується пити маленькими ковтками, смакуючи напій і насолоджуючись його посмаком. Для закуски підходять морепродукти та м’ясні страви.

З питань реклами звертайтесь на електронну адресу informator.ivanofrankivsk@gmail.com

або за телефоном +38 (096) 989 60 87.

Нагору