Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Як бачать розвиток Прикарпаття американські партнери програми “DOBRE”

Упродовж 20-21 квітня журналісти з 9 областей України зустрілися, щоб обговорити питання децентралізації та розвиток громад в умовах повномасштабної війни.

Розповідає Інформатор.

Зустріч відбулася з керівником Програми USAID DOBRE Брайяном Кемплом та його заступником Максимом Бурдавіциним. Раніше ми писали про те, що цьогоріч на підтримку українських громад американські партнери планують виділити майже 9,5 млн доларів. Працюватимуть як з громадами, які безпосередньо постраждали від активних бойових дій, так і з областями в тилу. Про це більше читайте в нашому матеріалі:

Американські колеги будуть допомагати з розвитком громад Франківщини – сьогодні підписали меморандум

Відтак, на зустрічі з журналістами обговорювали проблеми та перспективи розвитку громад, в тому числі і в Івано-Франківській області.

Максим Бурдавіцин зазначив, що якщо в областях сходу, півночі та півдня зараз йдеться про відновлення пошкоджених будівель і територій, то громади на заході України можуть переорієнтовуватися на розвиток. При цьому варто починати планувати свою діяльність та розробляти стратегію розвитку.

Також важливо підтримувати релокований бізнес і, як каже Максим Бурдавіцин: “Не тільки годувати, а ще й дати людям роботу. Ми допоможемо вирішити виклики, які принесла війна”. Окрім цього, існує потреба налагодити кращу співпрацю між громадами. Адже навіть розташовані близько громади можуть погано знати одна одну.

Керівник Програми Брайян Кемпл впевнений, що “допомагаючи громадам сьогодні, ми дивимося й у їхнє майбутнє”. До слова, в рамках зустрічі журналісти відвідали Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури. Заступниця Міністра Олександра Азархіна поділилася, що в Держбюджеті України на 2023 рік передбачено 35,5 млрд гривень для ліквідації наслідків агресії рф. Всього необхідно близько 411 млрд доларів, аби відновити пошкоджені та знищені території.

Анастасія Стецькович

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору