Інформатор Івано-Франківськ

ТРЕШ

На Прикарпатті вручили підозру щодо мільйонної оборудки з вугіллям трьом особам

На Прикарпатті трьом підозрюваним загрожує до 12 років в’язниці. За процесуального керівництва Івано-Франківської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру двом директорам приватних підприємств та начальнику підрозділу квартирно-експлуатаційної частини (КЕЧ) за фактом привласнення майна, заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем та службового підроблення (ч.3,5 ст.191, ч.1 ст.366 КК України).

Пише Інформатор із посиланням на спеціалізовану прокуратуру в сфері оборони Західного регіону.

Слідчі з’ясували, що директор вугільного підприємства, як переможець відкритих торгів уклав із квартирно-експлуатаційною частиною та підприємством-постачальником договір про поставку твердого палива для потреб оборони.

Постачальник зобов’язувався вчасно поставити вугілля, а замовник – прийняти його та оплатити.

Проте постачальник розробив схему разом із директором приватного підприємства та начальником підрозділу КЕЧ: продав значно дешевше й менш якісне вугілля з меншими фактичними об’ємами. Посадовець КЕЧ умисно не перевіряв товар та підписав акти-приймання вугільної продукції та товарно-транспортні накладні, які стали підставою для подальшої його оплати.

Внаслідок таких махінацій державі завдано збитків на понад один мільйон гривень, які фігуранти привласнили й розподілили між собою.

Триває досудове розслідування. За вчинене підозрюваним загрожує від 7 до 12 років ув’язнення, трирічне позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та конфіскація майна.

Читайте також: Директора й інженера тисменицького підприємства підозрюють у розкраданні коштів

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору