Інформатор Івано-Франківськ

ТРЕШ

У Франківську через засмічення каналізації сталася аварія на насосній станції

Вчора, 26 квітня, у Франківську трапилась аварійна ситуація на каналізаційній насосній станції. Причиною стало засмічення каналізації побутовим сміттям.

Пише Інформатор із посиланням на КП “Івано-Франківськводоекотехпром”.

У підприємстві наголошують: неодноразово пояснювали містянам, що зі збільшенням мешканців у місті зросла кількість сміття, яке мешканці скидають в міську каналізацію (вологі серветки, засоби гігієни, пов’язки, тощо). Також просили не кидати побутове сміття в каналізацію.

На жаль, Ви не дослухались до цих прохань, що 26.04.2023 призвело до сумних наслідків. Через забиття каналізації сміттям виникла аварійна ситуація на каналізаційній насосній станції, що призвело до тимчасової зупинки водоочисних споруд на період усунення аварії“, – пишуть на сторінці КП.

Під прочищення каналізаційних систем працівники витягли чимало предметів, які викидати в каналізацію заборонено: побутового сміття, ганчір’я, серветок, засобів гігієни, поліетиленових пакетів, пластикових пляшок, металічних предметів, тощо.

У водоекотехпромі наголошують, що така безвідповідальність може призвести до більш серйозних наслідків, зокрема до повної зупинки роботи каналізаційної станції з непередбачуваними негативними наслідками, в тому числі припинення каналізування та водопостачання на період відновлення роботи станції аерації, а також до екологічної катастрофи.

До каналізації заборонено викидати: будь-яке сміття, ганчірки, вологі серветки, засоби гігієни, пов’язки, предмети побуту та інші предмети, які не розчиняються у воді.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору