Інформатор Івано-Франківськ

ТРЕШ

Прикарпатка, яка працювала на об’єкті критичної інфраструктури, виявилася проросійською агітаторкою

СБУ в січні цього року затримала уродженку Івано-Франківської області, яка працювала на одному з об’єктів критичної інфраструктури, при цьому поширюючи у своїх соцмережах російську пропаганду.

Пише Інформатор з посиланням на СБУ Прикарпаття.

Жінка не сприймала Україну, тужила за срср та росією. Вона захоплювалася російськими вояками і покладала сподівання на призначення командувачем сил вторгнення генерала суровікіна. Її погляди були спрямовані на підтримку повалення влади, політичного устрою та конституційного ладу в Україні.

Від січня дотепер прикарпатку тримають під вартою. Суд підтвердив висновки слідчих СБУ про те, що жінка ділилася антиукраїнським контентом, який виправдовує повномасштабне вторгнення рф та героїзує російських загарбників.

Інтернет-пропагандистку визнано винною за двома статтями КК України:

– ч. 3 ст. 109 – розповсюдження матеріалів із публічними закликами до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу та до захоплення державної влади;
– ч. 3 ст. 436-2 – поширення матеріалів, у яких міститься виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників.

Агітаторці призначено покарання у вигляді 5 років позбавлення волі.

Читайте також: У Франківську до 15 років тюрми засудили росіянина

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору