Інформатор Івано-Франківськ

ТРЕШ

У Калуші пройшов суд у справі псевдоволонтера Віталія Хемича

Сьогодні, 8 травня, відбулося перше після 23 березня судове засідання у справі Віталія Хемича. Цього разу до суду прийшов і сам обвинувачений у шахрайстві. 

Інформатор Калуш побував на засіданні й розповідає деталі.

Засідання відбулося о 13:00, у залі Калуського міськрайонного суду. Підсудному інкримінують незаконне використання благодійних пожертв з метою отримання прибутку та шахрайство (ч. 3  ст. 201-2, ч. 1 ст. 190, ч. 2 ст. 190 Кримінального Кодексу України).

Раніше суд вже допитав потерпілих та свідків у справі. Свідчив зокрема й брат підсудного, Олег Хемич.

Після цього суддя Олександра Кардаш дослідила 5 томів справи. Далі мав виступати сам Віталій Хемич, проте засідання переносили кілька разів через проблеми зі здоров’ям: спершу хворів адвокат, а потім і сам фігурант.

Сьогодні Віталій все ж виступив у суді. Він підготував багато додаткових матеріалів: скріншоти переписок із потерпілими, виписки з рахунків про рух волонтерських коштів, а також документи про підприємницьку діяльність.

Загалом обвинувачений свою вину визнав, але тільки стосовно чотирьох потерпілих.

Щодо решти обвинувачень, то він аргументовано заперечував їх протягом майже трьох годин засідання. Більше деталей ви можете побачити у прямому ефірі (частина двачастина три).

Також прокурорка запропонувала провести додатково допитати свідків за допомогою відеоконференцій. Йдеться про  Тиханову Альбіну (Чернівецька область), Яблонського Артура (Одеська область) та Зелик Христину (Калуш).

Наступні засідання в цій справі суддя Кардаш призначила на 1 червня о 13:00 та 6 червня о 13:00.Обрали й резервну дату — 12 червня о 13:00.

Інформатор Калуш продовжує слідкувати за ходом подій.

Читайте також: Суд над Хемичем знову перенесли — яка причина цього разу

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору