Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Яким має стати Франківськ до 2030-го року, щоб забезпечити належну меддопомогу | стратегія розвитку

Сьогодні, 10 травня, в Івано-Франківську проходить медичний форум “Формування єдиного медичного простору 2030”, на якому обговорили стратегію розвитку в найближчі 7 років.

Розповідає Інформатор.

Медичний форум організували у форматі панельних дискусій, де обговорювали питання медицини в Івано-Франківській громаді та її перспективи. Міський голова Руслан Марцінків розповів, що в 2021 році до початку повномасштабного вторгнення проводилося дослідження.

Відповідно до нього, третє місце, куди б хотіли вкладати гроші інвестори – медична сфера. Тому це той спектр, куди варто спрямовувати зусилля.

“Мене цікавить соціальна складова, доступність медицини для всіх. Саме це ми маємо вирішити до 2030-го року. Ще одна проблема – це реабілітація учасників бойових дій, адже 11 тисяч франківців призвані на бойову службу. Я попав під обстріл минулого року на Чернігівщині, до сих пір раз в 2 місяці сняться ці переживання, тому уявіть, що відчувають бійці”, – зазначає міський голова.

Про те, що планують покращити в сфері медицини в Івано-Франківській громаді, розповіла начальниця Управління охорони здоров’я Алла Вацеба.

Зокрема, планується:

-доступ вразливих категорій населення до всіх медпослуг, у тому числі протезування. Минулого року було вкладено більше 125 млн гривень для потреб закладів охорони здоров’я.

-підвищення ефективності заходів профілактики соціально значущих хвороб (йдеться про підвищення рівня імунізації). Обстеження щодо виявлення онкозахворювань, туберкульозу.

-розвиток реабілітаційних послуг (комплексна стаціонарна реабілітаційна допомога з наданням різних послуг). Планується створення реабілітаційного центру в комунальній формі власності з сучасним обладнанням та командою, яка б надавала відповідну допомогу пацієнтам.

-створення центрів психологічної підтримки.

-розвиток паліативної допомоги (збільшення кількості ліжок до 50 для паліативних хворих). Створення мобільної паліативної допомоги та 100% забезпечення пацієнтів знеболювальними препаратами -розвиток служби психічного здоров’я громади

-посилення кадрового потенціалу

-оновлення матеріально-технічної бази медзакладів громади

-зручний і безпечний медпростір

-формування культури здорового способу життя -розвиток партнерств між локальними та закордонними представниками.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору