Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

У центрі міста сьогодні висаджували квіти – участь взяли й наймолодші

Сьогодні, 11 травня, пройшла акція з висадки квітів у сквері “на Валах”.

Розповідає Інформатор.

Квіти висаджували біля клумби “сонця” на Валах. Всього посадили 480 рослин, серед яких чорнобривці, бегонія та самшит.

Акція відбулася в рамках екоруху “Квітуча Галичина”. До заходу також доєдналися колектив Івано-Франківської міської дитячої екологічної станції, вихованці Центру дозвілля дітей та юнацтва за місцем проживання та пластуни.

Ініціаторка екоруху та народна депутатка Оксана Савчук ділиться, що особливістю цьогорічного руху є те, що садити квіти привчають навіть дітей. Також новацькі вмілості мають здати пластуни.

“Важливо, що люди не зупинились. Вони висаджують клумби, ходять на толоки. Роблять Івано-Франківськ кращим”, — зазначає Оксана Савчук. Вона також додає, що традиційно до висадки додають нові квіти:

“Починали садити айстри. але вони потребують певного догляду. Тому додали чорнобривці, що виростуть усюди. А ще вони емоційні, важливі для нас, бо ідентифікують як українців. Цього року додали також майори. У клумбі на Валах ще буде бегонія. Сподіваємось, що ті квіти, які розцвітають до осені, — ми ними вже будемо зустрічати з перемогою наших військових”.

До заходу приєдналися і пластуни. Учасниця Анастасія Гавриш каже, що Пласт, перш за все, — це патріотичний розвиток молоді. Члени організації доєдналися сьогодні для того, аби покращити місто. Дівчина садила чорнобривці та обрізала гілочки. Зазначає, що до цього висаджувала квіти на пластових таборах.

Юний пластун Максим Бичко ділиться, що теж садив квіти на таборах від Пласту. А ще допомагав бабусі на городі. Як тривав процес, дивіться нижче:

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору