Інформатор Івано-Франківськ

ВЛАДА

Жодних пільг “для своїх”: Антимонопольний комітет знайшов порушення у роботі Коломийської міськради

Антимонопольний комітет припинив звільнення від сплати земельного податку “для своїх”, яке діяло в Коломийській міській раді. Йдеться про суб’єкти господарювання комунальної форми власності.

Деталі розповідає Інформатор Коломия.

Адміністративна колегія Західного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України знайшла порушення закону про захист економічної конкуренції в діях Коломийської міськради.

24 червня 2021 року Коломийська міськрада прийняла рішення “Про встановлення ставок та пільг зі сплати земельного податку” в редакції, яку Відділення не погодило. Раніше Коломийська міська рада надсилала на погодження проєкт рішення, яке Відділення погодило в іншій редакції.

Рішення встановило пільги зі сплати земельного податку фізичним та юридичним особам, що передбачені Податковим кодексом. Водночас із цим суб’єкти господарювання комунальної форми власності звільнялися від його сплати.

Це суперечать нормам конкурентного законодавства, бо створює нерівні умови діяльності на одному ринку.

Адміністративна колегія Західного МТВ АМКУ 8 травня 2023 року визнала дії Коломийської міської ради порушенням законодавства та зобовﹸязала її припинити це рішення впродовж двох місяців.

Читайте також: Івано-Франківська міська рада висунула неправомірні вимоги до підприємців: Антимонопольний комітет розглядає справу

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору