Інформатор Івано-Франківськ

ГРОШІ

Прикарпатки віддали шахраям близько 75 тис. грн.

На Івано-Франківщині шахраї продовжують виманювати кошти у довірливих мешканців. Днями до поліції звернулося троє ошуканих прикарпаток.

Повідомляє Інформатор з посиланням на пресслужбу обласної поліції.

31-річна франківка на одному із сайтів знайшла оголошення про продаж дитячого одягу. Зв’язалася з продавцем і перерахувала йому 18 000 гривень. Однак жінка не отримала ні товару, ні коштів, бо продавець перестав виходити на зв’язок.

Аферисти зателефонували 51-річній франківці та відрекомендувалися працівниками фінансової установи. Під приводом збільшення ліміту виманили у жінки близько 29 000 гривень.

На мобільний додаток коломиянки надійшло посилання щодо матеріальної допомоги від ООН. Вона перейшла за посиланням та ввела дані своєї картки на фішинговому сайті. Таким чином з електронного гаманця зникли близько 28 тисяч гривень.

Поліція вкотре застерігає:

  • не відкривайте жодні невідомі посилання;
  • не довіряйте оголошенням та повідомленням, які обіцяють якісь виплати;
  • якщо вас просять перевести куди-небудь гроші для того, щоб активувати або розблокувати картку, не довіряйте – це шахраї;
  • зберігайте всі документи, надані продавцем (фіскальні чеки, гарантійні талони, транспортні накладні), а також електронне листування.

У разі виникнення непорозумінь вони стануть вашим підтвердженням здійснення покупки; читайте відгуки про товар і продавця. Не здійснюйте передоплат, або ж цілої оплати за товар.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору