Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Розпродав квартири для військових. Прикарпатському забудовнику повідомили про підозру

Повідомили про підозру прикарпатському забудовнику за фактом заволодіння чужим майном шляхом обману, вчиненому в особливо великих розмірах.

Повідомляє Інформатор з посиланням на Спеціалізовану прокуратуру у сфері оборони Західного регіону.

Підозрюваний наприкінці 2021 року уклав договір з Міністерством оборони України. На підставі документу мав виділити оборонному відомству 30 квартир у будинку в Коломиї та до квітня наступного року передати для оформлення права власності. За це МОУ перерахувало підприємцю аванс.

Підприємець згодом уклав додатковий договір про відтермінування до жовтня 2022 року. Після завершення будівництва та введення будинку у експлуатацію, 20 із 30 обіцяних квартир він зареєстрував за власною будівельною фірмою, а з них 9 – розпродав приватним особам. Як наслідок, Міністерству оборони України завдано шкоди на майже 7 мільйонів гривень.

Наразі вирішується питання про обрання для підприємця міри запобіжного заходу. Крім цього, спецпрокурори вживають заходів з метою відшкодування завданих державі збитків. Так, у ході досудового розслідування на 20 квартир накладено арешт.

За вчинене уродженцю Косівського району загрожує від 5 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Досудове розслідування здійснюють слідчі Поліція Івано-Франківської області за оперативного супроводу Управління СБ України в Івано-Франківській області.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору