Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

У Чернівецькій області заборонили діяльність московського патріархату

Відсьогодні, 26 травня, у Чернівецькій області заборонена діяльність упц мп. За таке рішення проголосувало 40 депутатів обласної ради.

Пише Інформатор із посиланням на Чернівецьку обласну раду.

Таким рішенням депутати пропонують Верховній Раді України, відповідно до ст. 93 Конституції України позачергово розглянути й прийняти законопроекти, які стосуються законності функціонування релігійних організацій, мають доведений церковно-канонічний зв’язок з країною-агресором.

Обласна державна адміністрація отримала рекомендації проаналізувати та вжити заходи щодо законності використання культових будівель та майна державної власності, переданих у користування упц мп.

Рішення “Про забезпечення зміцнення національної безпеки у сфері свободи совісті та діяльності релігійних організацій на території Чернівецької області” надішлють усім головам територіальних громад краю до відома та врахування в роботі. Їм рекомендують припинити договори оренди нерухомості й земельних ділянок з упц мп та заборонити церкві країни-агресора користування майном, що є власністю сільських, селищних, міських територіальних громад.

27 грудня 2022 року під час засідання ХІ сесії Чернівецької обласної ради депутати звернулися до Верховної Ради, Президента України та Кабінету Міністрів щодо заборони діяльності Української православної церкви в єдності з московським патріархатом, релігійних організацій з центром в країні-агресорі на території України.

Читайте також: З Івано-Франківська вигнали московський патріархат – церква на Довженка перейшла до ПЦУ

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору