Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

В Івано-Франківську відкрився новий “клас безпеки”

Сьогодні, 17 травня, в Івано-Франківському ліцеї №20 відкрили “клас безпеки”.

Розповідає Інформатор з посиланням на пресслужбу Руслана Марцінківа.

Це вже другий такий клас в Івано-Франківську. Працівники ДСНС навчатимуть  поводитись з вибухонебезпечними предметами, надавати першу домедичну допомогу та розповідатимуть про правила дорожнього руху. Таким чином звичайний шкільний клас перетворюється на навчальну інтерактивну аудиторію з безпеки життєдіяльності.

Сьогоднішній урок був присвячений мінній безпеці, під час якого учням розповідали як діяти в тій чи іншій небезпечній ситуації. Загалом клас поділено на зони, в кожній із них своя тематика.

“Усі ці куточки облаштовані в класі, і учні ліцею мають змогу зараз бачити на практиці, торкнутися міни, побачити (в нас є одягнені манекени) різних служб відповідних також. Побачити як це виглядає. Розроблені уроки, розроблені мультимедійні презентації до кожної з цих тем. Уроки відбуваються за певним розкладом, тому кожен клас, відповідно за віком може займатися у цьому класі безпеки: бачити та вчитись на практиці”, – розповідає директор ліцею №20 Дмитро Скиданчук.

Поки це лише другий клас (перший відкрили в ліцеї №3), але як запевнила директорка Департаменту освіти та науки Вікторія Дротянко, такі класи планують облаштувати у всіх навчальних закладах міста.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору