Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

“Якщо буде дефіцит палива, його ціна може зрости на 7-10 грн”, — народна депутатка Ніна Южаніна

Сьогодні, 17 травня, в Івано-Франківську відбулася зустріч підприємців із членом комітету Верховної ради з питань фінансів, податкової та митної політики Ніною Южаніною. 

Розповідає Інформатор.

Сьогодні говорили про зміни, які очікує бізнес, актуальний стан економіки в України, питання оподаткування та повернення акцизного збору на пальне.

Ніна Южаніна прокоментувала, що було очевидним те, що повернення ставок на пальне на довоєнний рівень мало бути чітко прорахованим. Тепер виникає питання, які сценарії бачить держава, якщо повернення норм зіграють у негативний бік.

“Мене переконували, що запас міцності у трейдерів доволі великий як у “дельті”, яка в них залишається, так і по обсягах законтрактованого пального. І очевидно, що підвищення податків не зіграє формування ціни, за якою буде відпускатися паливо. Проте вчора я прочитала новину, що є ризик обмеженого ресурсу пального в Україні. Треба забезпечити себе певними запасами, а над цим треба працювати. Якщо буде спостерігатися дефіцит на ринку, то про збереження ціни мова не йде. Потрібно повертатися до тих розрахунків, які можна робити зараз із ціни закупівлі і непрямих податків, що мають входити в ціну. Ціна за такими підрахунками збільшиться від 7 до 10 грн за 1 літр”, — зазначає народна депутатка.

Вона також додає, що маємо усвідомлювати те, що значна частина економіки наразі знищена, і її відновлення відбувається в нестандартних умовах. Тому повертатися до довоєнного оподаткування треба дуже обережно.

“Чи всі норми є прийнятними, чи можемо ми напрацювати компроміси — це головні питання. Ми маємо підтримувати одне одного, адже бізнес за цей час повномасштабної війни “подорослішав”, став розуміти завдання і роль держави, а також необхідність виконувати все потрібне, щоб зробити Україну сильнішою”, — впевнена Ніна Южаніна.

А про те, яка вартість палива в Івано-Франківську зараз, читайте на сайті:

Скільки коштує пальне у Франківську

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору