Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Волонтери ГО “Громадська ініціатива Галичини” підписали згоду на посмертне донорство

Представники ГО “Громадська ініціатива Галичини” всім колективом написали заяви про згоду на посмертне донорство.

Повідомляє Інформатор з посиланням на сторінку КНП ОКЛ Івано-Франківської обласної ради.

Трансплант-координаторка Лілія Шевага зауважує, що прижиттєву заяву про донорство можна скасувати, якщо людина згодом змінить своє рішення. Жодних медичних обстежень потенційним донорам наразі не проводять. А от розширення цієї бази Україна сьогодні дуже потребує.

Волонтери кажуть, звикли багато справ робити разом. Крім того, стежать за розвитком трансплантології, зокрема, на місцевому рівні. Тож вирішили, що настав час зробити і свій внесок у цю добру справу.

Голова організації Леся Качурова каже, що пересторог щодо рішення не мала. Лише розуміння, що чиєсь життя буде врятоване.

Волонтерка організації та координаторка платформи ДонорUA Людмила Лінник додає, що йде мова не про одне врятоване життя, а можливо, навіть одразу про кілька, оскільки вона дає згоду на вилучення всіх органів, якщо вони будуть придатні до того, аби прижитися в іншому тілі.

“Я ознайомилася з усіма документами й постановами, радію, що можу сьогодні зробити цей свідомий крок і мої рідні про це знатимуть”, – каже Людмила.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com.

Нагору