Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Сексуальне насильство під час війни: як отримати безоплатну допомогу юристів

Від початку повномасштабної війни в Україні зафіксували 175 фактів сексуального насильства російськими окупантами. Такі дані подає офіс Генерального прокурора. Постраждалим слід пам’ятати, що звернутись по допомогу ніколи не пізно. Адже сексуальне насильство під час війни – злочин без терміну давності. 

Повідомляє Інформатор з посиланням на пресслужбу Міністерство юстиції України.

Сексуальне насильство – не лише про зґвалтування, це і примусове роздягання, домагання та погрози зґвалтуванням, примус спостерігати за насильством щодо інших людей і загалом будь-які дії сексуального характеру.

Кожен постраждалий або постраждала має право отримати від держави безоплатну медичну, психологічну, соціальну та правову допомогу. Щодо безоплатної правової допомоги – більше за посиланням.

Як звернутись по допомогу

Зверніться до системи безоплатної правової допомоги. Це – конфіденційно. Звернутись можна за телефоном, у Telegram або до найближчого бюро правової допомоги.

Отримайте інформацію, правову консультацію та відомості про інші види безоплатної допомоги.

Отримайте допомогу у складанні заяви до поліції. Юристи розкажуть, як правильно скласти заяву та якими будуть подальші кроки. Важливо знати, що для документування злочину достатньо усних свідчень постраждалих.

Отримайте послуги адвоката. Після відкриття кримінального провадження зверніться до найближчого бюро правової допомоги, де вам призначать адвоката для супроводу у суді. Послуги адвоката – безоплатні.

Куди звертатись

●      зателефонуйте до контактного центру системи безоплатної правової допомоги 0 800 213 103, дзвінки безкоштовні

●      або напишіть у Telegram: https://t.me/LegalAidUkraineBot

●      чи зверніться до найближчого бюро правової допомоги https://linktr.ee/legalaid.gov.ua.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору