Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

У Франківську проходить гаражний сейл “Свідомий маркет”. Тематика — ощадливе споживання

Сьогодні, 20 травня, в Івано-Франківську проходить четвертий благодійний розпродаж, який організовує спільнота “Ластівка”.

Розповідає Інформатор.

Благодійний сейл відбувається у приміщенні читальні на “Промприлад.Реновація” (вхід з боку тераси). Це вже четвертий раз, коли “Ластівка” запрошує всіх охочих продавати свої речі та частину коштів переказувати на потреби ЗСУ. Особливість цього розпродажу в тому, що він пов’язаний зі свідомим споживанням і ощадливим використанням.

Цього разу на захід зареєструвалися 45 продавців, але співорганізаторка Анна Якушко каже, що довелося раніше закрити реєстрацію, оскільки вже не вистачало місця.

“У приміщенні, окрім безпосередньо розпродажу, виробники презентують крафтові речі, що пов’язані з екологічністю та переробкою. Продається також товар крафтових виробників з усієї України, які не змогли приїхати на ярмарок, але підтримали ініціативу та прислали свої товари. Від цих речей усі кошти йдуть на потреби ЗСУ”, — зазначає Анна Якушко.

Сьогодні на благодійному сейлі можна придбати намисто, вироби з бісеру, екосумки, футболки, вінтажні речі, керамічні вироби, картини, книги, випити каву, зробити зачіску, спробувати масаж рук, послухати музику від діджея, а також зупинитися, сісти і просто почитати.

Ціни тут — на різний гаманець. Оплату здійснити можна як готівкою, так і переказати кошти на карту.

Проєкт також підтримали медійні особистості, які надіслали свої речі. Серед них Євген Клопотенко, Олексій Дурнєв, Сергій Бабкін та інші. Людина купує річ, що сподобалася, але не знає при цьому, хто її власник. Далі покупцю дарують фото власника, а виручені кошти переказують на армію. Цього разу гроші збирають для фонду “ОркБастерс”, який базується в Харкові. Фонд забезпечує східний напрям фронту та за потребами — південний.

До слова, організатори зазначають, що цього сезону планують провести ще не один благодійний сейл. Планують їх робити тематичними, щоб людям кожного разу було цікаво. До того ж, це гарна можливість познайомитися та обмінятися досвідом з іншими виробниками. Сьогоднішній розпродаж триватиме до 18:00.

Читайте також: Баба Доцька розігрує свою вишивану сорочку за донат для “Едельвейсів”

Анастасія Стецькович

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору