Івано-Франківськ До сайту

Голові правління АТ “Івано-Франківськгаз” повідомили про підозру в розкраданні державного майна

За матеріалами СБУ повідомиои про підозру ще двом керівникам облгазів у “справі Фірташа”.

Пише Інформатор із посиланням на Службу безпеки України.

Під час проведення розслідування правоохоронці задокументували злочинну діяльність ще двох посадовців, які причетні до розкрадання блакитного палива із газотранспортної системи України. Це голови правлінь АТ “Івано-Франківськгаз” й АТ “Сумигаз”.

Їм повідомили про підозру за ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

На підставі зібраних Службою безпеки доказів, керівникам п’яти облгазів уже обрали запобіжний захід: тримання під вартою або внесення відповідної застави. Йдеться про керівників:

Раніше Служба безпеки спільно з БЕБ викрила масштабну схему привласнення державного газу на мільярди гривень: посадовці “облгазів Фірташа” розкрадали кошти, які виділялися на закупівлю блакитного палива для обігріву осель українських громадян.

9 фігурантам, включно з Фірташем, повідомили про підозру. Щодо п’ятьох із них, які наразі переховуються від правосуддя за кордоном, вирішується питання про оголошення у міжнародний розшук.

Зловмисникам загрожує до 12 років тюрми. Розслідування триває. Комплексні заходи проводили співробітники СБУ спільно з Бюро економічної безпеки за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора України.

Читайте також: Вербував українців і намагався випитати про “Азов”: СБУ оголосила підозру прикордоннику з росії

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com