Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

На Прикарпатті закінчили перший етап імунізації диких тварин від сказу

Вчора, 24 травня, в Івано-Франківській області завершився перший етап заходів пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу. Їх проводили 3 дні.

Повідомляє Інформатор із посиланням на Держпродспоживслужбу.

Цьогоріч вакцину розповсюджували вручну, без залучення авіації. На території сільськогосподарських, лісових угідь, вирубок, на перехрестях та узбіччях доріг, вздовж річок розклали 32,5 тисяч доз вакцини на площі 1,3 тис. км. кв.
Розповсюдженням займалося 425 осіб у складі 71 робочої групи.

Кампанія спрямована на створення стійкого імунітету до сказу серед диких тварин, адже вони є основним резервуаром збудника вірусу сказу в навколишньому середовищі. Вакцинація зменшить імовірність передачі збудника захворювання до свійських тварин.

Перший етап кампанії отримав позитивний відгук і підтримку серед населення краю, органів місцевого самоврядування та користувачів мисливських угідь, оскільки цьогоріч не проводилася регуляція чисельності популяції червоної лисиці у зв’язку з воєнним станом.

У Держпродспоживслужбі нагадують, що приманка з вакциною безпечна для людей і тварин, має вигляд невеликих брикетів розміром із сірникову коробку із запахом м’ясокісткового борошна. При виявлені приманок закликають не берати їх до рук і не переносити з місць розкладання.

Читайте також: Відсьогодні на Прикарпатті вакцинують диких тварин

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору