Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Що робити і куди йти після того, як отримали повістку

Якщо ви отримали повістку, перш за все її потрібно уважно перечитати і подивитися чи оформлена вона належним чином. Далі необхідно прийти до територіального центру комплектування та соціальної підтримки. 

Пише Інформатор з посиланням на DOU.UA.

В отриманій повістці має бути вказано адресу ТЦК та СП, час і мету прибуття. На зворотному боці бланка буде перелік документів, які потрібно із собою мати. Зокрема, це:

  • копії та оригінали паспорта й ідентифікаційного коду;
  • свідоцтво про шлюб;
  • свідоцтво про народження дітей;
  • дипломи про освіту;
  • довідки з роботи із зазначенням спеціальності, за якою працюєте тощо.

Якщо чоловік приходить у ТЦК і в нього немає підстав для відстрочки — йому виписують повістку на проходження військово-лікарської комісії (ВЛК). Юристи зазначають, що це необхідно зробити навіть у випадку, якщо до отримання повістки вже проходили ВЛК.

Правники також зазначають, що важливо, аби людина сама зробила всі необхідні аналізи, флюорографію, кардіограму, пройшла профільних лікарів, якщо є нюанси зі здоров’ям, перед військово-лікарською комісією. Тому що в самому ТЦК не буде змоги цим займатися — обладнання для перевірки стану здоров’я у військкоматах немає. Тоді лікарська комісія вивчає документи з медзакладів за місцем проживання людини та перебування на обліку. Йдеться про амбулаторну медкарту, виписки з медкарти дільничного лікаря, результати попередніх обстежень та оглядів з поліклінік тощо. За потреби може призначити проведення додаткових обстежень чи досліджень.

Після цього комісія ухвалює рішення щодо придатності на військову службу. Якщо людина не згідна з ним, можна подати скаргу до ВЛК вищого рівня або до суду.

Читайте також: Куди звертатись франківцям з питаннями при проходженні ВЛК

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору