Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

269 депутатів проголосували за збільшення відпусток для військовослужбовців

Рада схвалила законопроєкт №8081 щодо надання військовослужбовцям відпусток під час дії воєнного стану. 

Повідомляє Інформатор із посиланням на народного депутата Ярослава Железняка.

“За” в першому читанні проголосувало 269 депутатів. Тепер законопроєкт повинен пройти друге читання, після чого стане чинним.

Законопроєкт передбачає, що:

  • під час дії воєнного стану військовослужбовцям може надаватися частина щорічної основної відпустки, а також відпустка за сімейними обставинами та з інших поважних причин із збереженням грошового забезпечення.
  • кожна з відпусток може тривати до 10 календарних днів без урахування часу на проїзд (до двох діб).
  • частина щорічної основної відпустки надаватись один раз протягом календарного року за умови одночасної відсутності не більше 30 відсотків загальної чисельності військовослужбовців певної категорії відповідного підрозділу.

Окрім цього, до Ради подали законопроєкт №9342 про виплати військовослужбовцям під час дії воєнного стану додаткової винагороди в розмірі 30-100 тисяч гривень щомісячно. До Ради також внесли норму по виплаті строковикам у розмірі 6 тисяч грн на місяць пропорційно часу проходження військової служби, а також доплату 6 тисяч грн на місяць для військовослужбовців, які отримали травму під час ведення бойових дій та зараховані в розпорядження відповідного командира під час тимчасової непридатності до військової служби, встановленою ВЛК.

Водночас, курсанти зможуть отримувати додаткові виплати у розмірі 2350 гривень на місяць.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору