Інформатор Івано-Франківськ

ТРЕШ

Житель Долини продавав у мережі неіснуючий транспорт

Чергова афера на Прикарпатті закінчилася успішно: як мешканка області втратила майже 155 тисяч гривень

Вчора, 29 травня, до Долинського районного суду Івано-Франківської області надійшов обвинувальний акт щодо 33-річного жителя міста Долини, звинуваченого в шахрайстві. Він публікував неправдиві оголошення у Facebook про продаж транспортних засобів, спеціальної та мототехніки, хоча не мав їх у наявності та не збирався насправді продавати товар.

Повідомляє Інформатор із посиланням на Долинський районний суд.

Слідчі з’ясували, що обвинувачений у червні 2022 року розмістив у соціальній мережі оголошення про продаж автомобіля “Volkswagen Golf” за 4200 доларів США. Потерпіла переглянула це оголошення й вирішила придбати іномарку. Жінка зв’язалася з шахраєм, щоби уточнити деталі. Той запевнив її в правдивості оголошення, повідомив умови оплати та доставки, а також вказав їй про необхідність сплатити завдаток за автомобіль в сумі 3500 грн, які необхідно перерахувати на банківську картку, що потерпіла і зробила. Ні автівки, ні грошей вона не отримала, тому повідомила правоохоронців про шахрая.

Інші 28 потерпілих із різних куточків України перераховували на вказані шахраєм рахунки “завдатки” та “аванси”. Всього сума завданих збитків інтернет-шахраєм сягнула 95 тисяч гривень.

Дії обвинуваченого кваліфіковано за ч.ч.1 та 2 ст. 190 КК України, що караються штрафом від трьох тисяч до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк від одного до двох років, або обмеженням волі на строк до п’яти років, або позбавленням волі на строк до трьох років.

Читайте також: Суд арештував майно уродженця Франківщини – виконував демонтаж Маріупольського драмтеатру

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору