Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

У Ворохті відновлюють 100 гектарів еколокації для туристів

У Ворохті на території Карпатського національного природного парку відновлюють туристичну еколокаціюБолото Рудяк“.

Розповідає Інформатор з посиланням на Ворохтянську селищну раду.

Усі роботи проводять у рамках проєкту “Промоція екологічного туризму у Ворохтянській громаді шляхом покращення інфраструктури верхового болота Рудяк”.

Ця локація є одна з найцікавіших і найцінніших у Карпатах. Площа становить близько 100 га, а на одному квадратному метрі можна знайти та ідентифікувати понад 200 видів живих організмів, також є червонокнижні рослини.

Через збільшення попиту туристів на відвідування природних об’єктів, “Болото Рудяк” хочуть зробити якомога комфортнішим для відвідувачів. Наразі вже зроблені роботи:

  • облаштовано пішохідним дерев’яним мостиком та лавочками навколишню територію, з яких зручно та безпечно оглядати болото, знайомитись з рослинністю та робити фото;
  • забезпечено освітлення території за допомогою світлових панелей на сонячних батареях.

Також планують встановити інтерактивні стенди для дітей, вказівники з центральної дороги для полегшення знаходження об’єкта та зробити маршрут інклюзивним.

Загалом на втілення проєкту потрібно 202 тисяч грн. З них 165 000 грн виділили грантодавці та 37 000 грн — із селищного бюджету Ворохтянської територіальної громади. Написанням та впровадження проєкту займався відділ туризму, зовнішніх зв’язків та інвестицій Ворохтянської селищної ради.

Читайте також: На Франківщині у фотопастку потрапив бурий ведмідь

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору