Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Укриття у Франківську. Мешканців просять прибрати у підвалах багатоповерхівок

Сьогодні, 6 червня, на брифінгу в міського голови розглянули питання про стан укриттів у Франківську.

Повідомляє Інформатор.

Заступник міського голови Руслан Гайда зауважив, що згідно з розпорядженням міського голови доступ до укриттів має бути цілодобовим. Від суботи у Франківську почали перевіряти захисні споруди. Після цього внесуть зміни в карту укриттів.

“Багато приміщень, які є в житловому фонді, підтоплені чи непридатні. Зараз комісія їх об’їжджає, по кожному об’єкту буде складений акт з представниками поліції, ДСНС, нашого департаменту. Тоді карта буде уточнена”, – сказав він. 

Мапа з укриттям розміщена на сайті.

Руслан Гайда ще раз підкреслив для мешканців – підвальні приміщення в багатоквартирних будинках – власність жителів.

“Звертаюся до мешканців: прошу навести лад у підвальних приміщеннях, надати до них доступ і навести санітарний порядок. Часто люди там облаштували кладовки й просто зачиняють їх на ключ”, – додав він. 

В Івано-Франківську облаштували 21 сховище, вони можуть вмістити 12550 людей. Це укриття, які збудували ще за часів союзу.

Протирадіаційних укриттів у Франківську три. Найпростіших укриттів у місті – 339, це підвальні приміщення у закладах освіти та культури, житлових будинках. Споруд подвійного призначення – 2.

Наразі відомо, що 136 укриттів у місті мають доступ і можуть використовуватися за призначенням. Близько у 50 приміщеннях слід дооблаштувати.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору