Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Яким сьогодні має бути журналіст | відповідають мешканці Івано-Франківська

Сьогодні, 6 червня, в Україні відзначають День журналіста, який був встановлений у 1994 році. Впродовж років журналістика змінювалася та вдосконалювалася, а зараз, в умовах повномасштабної війни, представники і представниці фаху щодня доносять інформацію про перебіг подій у державі.

Пише Інформатор.

Дата святкування 6 червня була вибрана невипадково. Адже цього дня в 1992 році Спілку журналістів України прийняли до Міжнародної федерації журналістів.

Журналісти не лише збирають та поширюють інформацію, а й нерідко ризикують і жертвують своїм життям, щоб донести правду. Так, за даними Комітету захисту журналістів, у 2022 році було вбито щонайменше 67 працівників медіа. При цьому з початку повномасштабного вторгнення росії на територію України, загинуло як мінімум 15 журналістів.

Ми вирішили дізнатися в мешканців Івано-Франківська, яким, на їхню думку, має бути журналіст сьогодення та що для нього важливо зараз робити в Україні.

Роман Власенко каже, що журналіст має бути чесний, з принципами, сміливий і компетентний, щоб могти тлумачити різні речі. Пані Наталя впевнена, що працівник медіа в Україні має правдиво показувати всю інформацію та демонструвати для світу все те, що відбувається в нашій країні.

Більше відповідей дивіться у відео:

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

 

Нагору