Інформатор Івано-Франківськ

ВЛАДА

Обласна рада звернеться до Президента, щоб посмертно присвоїти звання Героїв Назарію Лугарєву та Артуру Пірусу

Сьогодні, 9 червня, на засіданні обласної ради було ухвалене рішення про звернення до Президента України, щоб надати звання Героя України двом прикарпатським захисникам.

Пише Інформатор.

Депутати обласної ради також звернуться до Голови Верховної Ради України та Головнокомандувача Збройних Сил України, щоб надати звання Героя:

1. Назарію Лугарєву. Захисник загинув 7 грудня 2022 року біля Гуляйполя Запорізької області через мінометний обстріл. Брав участь у боях як головний сержант 1-го стрілецького взводу 2-ої стрілецької роти 78-го окремого батальйону 102-ї окремої бригади ТрО імені полковника Дмитра Вітовського. Голова Івано-Франківського Пласту, в 2021 став членом окружної пластової ради Івано-Франківської округи.

2. Артуру Пірусу. Був учасником Революції Гідності, у 21-річному віці в  2014 році вступив до полку “Азов”. Тоді був нагороджений за звільнення Маріуполя. Окрім того, що Артур Пірус воював, він продовжував свою громадську діяльність, був учасником пошукових експедицій, аби визначити поховання закатованих жертв комуністичного режиму. Займався оцифровуванням поховань воїнів ОУН-УПА з їх подальшим каталогуванням. З початку повномасштабного вторгнення пішов добровольцем на фронт. Загинув 27 березня 2023 року, у віці 30 років, у бою за свободу та незалежність України у напрямку Кремінної.

Читайте також: Сьогодні відкрили пам’ятну дошку відомому франківському пластуну Назарію Лугарєву

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору