Інформатор Івано-Франківськ

ГРОШІ

Переплата за газ. Прикарпатцям повернули 53,2 млн грн.

У Франківську виплатять допомогу батькам розміром в 400 тисяч гривень

Станом на початок червня прикарпатцям газзбут повернув 53,2 млн грн коштів. Це гроші – переплати та суми, помилково сплачені за газ після зміни постачальника.

Повідомляє Інформатор.

Кошти від “Івано-Франківськгаз Збуту” отримала вже 31 тис. споживачів. Процес повернення грошей продовжується, однак на це впливають кілька факторів, кажуть у пресслужбі компанії.

“На жаль, є об’єктивні обставини, що гальмують виплати та ускладнюють комунікацію зі споживачами. Насамперед, йдеться про значне скорочення персоналу, до якого призвело  переведення усіх наших побутових споживачів на постачальника «останньої надії» рік тому. З населенням тепер працюють лише 3 менеджери замість 30 до вимушеного скорочення. Двоє з них приймають відвідувачів, а один опрацьовує документи. Водночас пенсіонерам часто доводиться допомагати заповнювати заяви та перевіряти баланс, а бухгалтери повинні вручну вводити, окремо для кожної людини, IBAN-номери карткових рахунків, які складаються майже з 30 символів. Та незважаючи на це, наразі ми повернули 61% переплат для більш ніж 30 тисяч прикарпатців, а нових заяв вже надходить значно менше”, – кажуть у газзбуті.

Також мешканці роблять помилки у документах чи звертаються у компанію, коли кошти вже виплачені. Перевірити, чи кошти на картці, можна у мобільних застосунках та на сайтах банків або у їхніх відділеннях.

У газзбуті нагадують: споживачі, які досі не погасили борги за використаний до травня 2022 року газ, повинні погасити борги.

“Івано-Франківськгаз Збут” перейшов на скорочений графік роботи – прийом мешканців щовівторка з 8.00 до 17.00.

Раніше ми запитали у франківців, чи повернули їм кошти за газ. І ось що нам відповіли:

“Повернули мені та моїм знайомим. Зверталися ми в їхній офіс на Бельведерській та записувалися в список, який лежав на столі. Після цього кошти повернули швидко”, – сказала пан Марія.

Пані Наталі повернули кошти ще минулого року.

“Повернули, всю суму передплати десь приблизно через 6 місяців, від подання заяви”, – сказала Наталя Дунець.

“Чоловік писав заяву, був у формі , бо проходив реабілітацію після поранення, то за тиждень повернули. А тато писав – то чекав більше 3-х місяців”, – поділилася досвідом пані Людмила.

Були і мешканці, яким не повернули кошти.

Нагадаємо, з 1 травня минулого року прикарпатці, які отримували газ від “Івано-Франківськгаззбуту”, автоматично стали клієнтами “Нафтогазу”.  Однак зміна постачальника відбулась у червні.

Що робити, аби повернути кошти?

Для повернення коштів необхідно надіслати листа на поштову або електронну адресу “Івано-Франківськгаззбуту”:

  • contact@ifgaszbut.com.ua
  • 76010, м. Івано-Франківськ, вулиця Ленкавського, 20

До листа необхідно додати:

  • копію квитанції про оплату,
  • копію паспорта (1, 2 ст. та реєстрація) та ІПН;
  • виписку з реквізитами вашого карткового рахунку;
  • фото/скан-копію підписаної заяви на ім’я директора ТОВ (заява довільної форми, в тексті обов’язково вказати № особового рахунку).

Телефон ”Івано-Франківськгаззбуту”: +38 (0342) 76 63 04

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору