Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Де відпочити на Прикарпатті протягом вікенду: список місць

Наша область без перебільшення є унікальною. Прикарпаття оточене прекрасними Карпатами, річками, лісами, озерами. Не дивно, що на Франківщині є місця, де можна дуже атмосферно провести вихідні.

Інформатор зібрав для вас добірку таких місцин, де можна відпочити як тілом так і душею.

На порталі “Івано-Франківщина туристична” представлено чимало маршрутів. Ось декілька з них:

“Таїна народних промислів”

Хочете поринути у магію Гуцульщини та її традицій? Для вас підійде цей маршрут. Візьмете участь у старовинних обрядах або приміряйте весільне вбрання Князя та Княгині. Пізнайте давню мудрість – навчіться розписувати писанки, грати на музичних інструментах, ліпити сирні коники і навіть ткати гобелен, як колишні ткалі.

А найголовніше – транспорт. До майстрів вас везтимуть коні під звуки срібних дзвіночків.

Екскурсія триватиме 3 дні. Ви побуваєте у Космачі, Косові, та ще 32-х присілках.

Познайомитеся з майстрами сирних коників, музичних інструментів, різьбярем. Побуваєте на Косівському мистецькому комбінаті, заводі гуцульської кераміки, у Косівському музеї народного мистецтва та побуту Гуцульщини.

Зможете побачити і навіть зловити форель на господарстві.

А в завершенні туру почуєте історії про культове призначення Каменя Довбуша та міфологічні уявлення про змія у народів світу.

Зацікавило? Телефонуйте: +38 067 798 70 18 (Оксана).

“Франківськ і трохи більше”

Ну і звичайно ж наш неймовірний Івано-Франківськ. Ви знали про те, що в місті проживали 4 нації? Кожна з них залишила слід в архітектурній спадщині міста, яка й формує атмосферу історичного центру. А бачили закулісся нашого Драмтеатру? Тоді цей тур вам буде цікавий.

За два дні ви побуваєте в історичних місцях Франківська, за лаштунками Драмтеатру і вирушите до Манявського Скита. Останню місцину називають “українським Афоном”. А неподалік нього ще й водоспад розташований. Кажуть, що він – найвищий та один з найкрасивіших в регіоні.

Контакти: +38 (073) 911 73 74, +38 (093) 781 26 25 (Наталя).

“Далекі гори”

Любите гори? Хочете посмакувати сиром на вершечку гори? Тоді цей маршрут для вас.

Цей тур є одноденним. Ви побуваєте у селі Яворів. Воно вважається осередком гуцульського народного декоративно-прикладного мистецтва. Також Яворів – столиця ліжникарства і ви побачите наживо процес виготовлення ліжників наживо.

А ще у вас буде можливість потрапити на гірську крафтову сироварню до Снідавки, щоб посмакувати смачні коров’ячі сири.

А в завершенні туру ви побуваєте у Коломиї, де відвідаєте музеї «Писанка» та Національний музей народного мистецтва Гуцульщини та Покуття імені Й. Кобринського.

Хочете потрапити? Телефонуйте +38 (097) 543 79 79+38, +38 (050) 066 59 85.

До теми: “Ми знали багато зарубіжних поетів, але не знали своїх”: у Івано-Франківську відбувся мистецький благодійний перфоманс “Відголос Розстріляного відродження”.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору