Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Чи готове Прикарпаття приймати людей з Херсонщини — відповідає голова ОВА

Сьогодні, 13 червня, Світлана Онищук розповіла про готовність Івано-Франківської області до прийому людей з Херсонщини.

Пише Інформатор.

Через підрив Каховської ГЕС, безліч людей у Херсонській області змушені були евакуюватися. Голова Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук зазначає, що сьогодні на Прикарпатті створені 1056 ліжкомісць, куди можуть приїхати евакуйовані люди. Наразі до нашої області приїхало 12 людей, але голова ОВА запевняє, що область готова приймати набагато більше.

“Я мала можливість зі своєю заступницею Людмилою Сірко в суботу та неділю переконатися і подивитися заклади, які будуть приймати людей. І хочу сказати, що вони готові”, — каже Світлана Онищук.

Станом на сьогодні Івано-Франківський район направив до Херсонщини 50 тонн допомоги. Косівський район зібрав медикаменти, продукти харчування, корм для тварин, дитяче харчування, питну воду, хліб, дезінфікуючі розчини, шампуні, цукор тощо. Калуський район — воду, постільну білизну, пледи, медикаменти. Долучились також Коломийський і Надвірнянський райони.

З питною водою допомагають і благодійні міжнародні організації. Світлана Онищук також зазначила, що раніше був оголошений збір допомоги для жителів Херсонщини. За 2 дні прикарпатці заповнили склад і сьогодні допомогу вже відправлять на південь.

Читайте також: У Франківську відкриють поселення для потерпілих від підриву Каховської ГЕС

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору