Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Поговоримо про освіту в громаді: форум «Стратегія міста 2030» розпочався у Івано-Франківську

Сьогодні, 13 червня, у Івано-Франківську розпочався освітній форум «Стратегія міста 2030». В його межах обговорюють стратегію розвитку Івано-Франківської громади до 2030 року. 

Розповідає Інформатор.

Цього разу темою заходу стала освіта. Захід поділений на декілька блоків, в якому експерти та модератори говоритимуть про значення освіти в громаді. Зокрема:

  • Значення та ролі освіти.
  • Освіта і війна.
  • Освітні виклики: чого бракує Івано-Франківській освіті?
  • Впровадження освітніх реформ: ЗНО, вища освіта, НУШ.

Розпочався захід зі слів міського голови Івано-Франківська Руслана Марцінківа. Він розповів, що за останні роки Івано-Франківська громада збільшилася і влада корегує стратегію розвитку:

“Також свої корективи внесла війна, тож потрібно врахувати всі зміни. Тож зараз ми напрацьовуємо новий документ, адже дуже важливо, аби зростала якість освіти”.

Директорка Департаменту освіти та заступниця міського голови Івано-Франківська Вікторія Дротянко додала, що сьогодні зібрали усіх представників освіти в громаді:

“Нам важливо зрозуміти куди рухається освіта і підключити всіх керівників навчальних закладів, адже вони безпосередньо спілкуються з батьками і дітьми. З початку війни ми отримали нові виклики, найперше – це відтік кадрів. Майже 2 тисячі вчителів переїхали закордон. Звісно, дехто продовжує навчання в Україні. Ми мали відтік дітей – майже 3 тисячі зараз перебувають закордоном”.

Вікторія Дротянко також зауважила, що зараз у громаді досить швидко реагують на повітряні тривоги і дбають про безпеку дітей:

“Ми швидко трансформуємось до будь-яких викликів”, – розповіла заступниця міського голови.

Запрошені експерти в залі зазначили, що дуже важливо робити такі заходи відкритими.

За результатами форуму будуть внесені зміни до стратегії розвитку Івано-Франківської громади.

До теми: У Чукалівці більше 30 років не можуть добудувати школу — діти вимушені вчитися в сусідніх селах.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору