Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Як можна допомогти Херсонщині? Задонатити у херсонський фонд

На Херсонщині вода поступово відступає, однак разом з цим багато мешканців там потребує допомоги. Передусім в евакуації їх і тварин. Як можна допомогти?

Пише Інформатор.

У Івано-Франківську є Херсонський Хаб, в якому працюють херсонці та допомагають своїм землякам. У хабі знаходиться Благодійна організація “Херсон Нескорений”. Її засновником є херсонець Володимир Клюцевський.

Як він розповів Інформатору, на правому березі Херсонщини вода поступово відходить. Однак у херсонців є нагальна потреба у засобах, які дозволять розчистити територію і уникнути епідемії чи інших катастроф:

“На сьогоднішній день ми збираємо кошти на моторні човни, помпи зі шлангами, чоботи резинові, рукавиці резинові, лопати, відра та різні засоби знезараження води, протимоскітні засоби. За допомогою них вдасться навести порядок на затоплених територіях”.

Володимир додав, що на сьогоднішній день на рахунки фонду перерахували близько 15 000 грн. Розповідає, що дуже вдячний небайдужим громадянам та організаціям:

“Ми також робимо акцент на міжнародних партнерів та друзів закордоном, розраховуючи на фінансову підтримку по придбанню цих засобів для розчищення територій після води”.

Засновник фонду розповів, що наразі понад 3000 будівель залишаються ще затопленими:

“Там де вода відійшла, то проходять заходи з очистки території від біологічних решток загиблих тварин і птахів. Люди перебувають поруч зі своїми домівками в очікуванні відходу води. Це планується протягом найближчих 10 днів. Тоді ситуація стабілізується”. 

Володимир Клюцевський наразі займається пошуком та придбанням теплових гармат:

“Це такі великі промислові осушувачі, які дозволяють пришвидшувати процес сушки стін приміщень, аби не формувався грибок та не псувалися стіни будинків”.

Та, на жаль, це стосується лише правобережжя Херсонщини. Лівий берег області і досі окупований. Однак як тільки ЗСУ деокупують лівобережжя, допомоги їм буде вкрай важлива.

Як я можу допомогти Херсонській області?

Ви можете переказати будь-яку грошову суму на рахунок фонду. Інформатор додає реквізити:

Райффайзен Банк
МФО банку: 380805
Рахунок отримувача:
IBAN UA22 3808 0500 0000 0026 0037 9428 1
Валюта рахунку UAH
РНОКПП отримувача: 44905465
Картка: 4239220021483895
Призначення платежу: підтримка Херсонщини

Читайте також: Чи готове Прикарпаття приймати людей з Херсонщини — відповідає голова ОВА.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору