Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Сезон дощів (та озер): міряємо франківські калюжі

У Франківську є кілька озер, де відпочивають містяни: центральне, Німецьке, озеро з лебедем… Але після літніх злив на вулицях з’являється безліч менших озер, які, щоправда, не милують око, а радше заважають пішоходам.

Інформатор вирушив на екскурсію франківськими озерцями серед доріг.

На цей експеримент нас надихнув допис із групи “Комуналка ІФ”. Рулетку ми знайшли й вийшли в центр міста, на вулиці Гординського й Мазепи.

Перша яма на Гординського. Стаємо вимірювати.

Калюжа довжиною рівно один метр.

Поруч ще одна калюжа…

… у якій наша рулетка трішечки втопилася. Проте ми виміряли її частинами й за допомогою простої арифметики з’ясували, що довжина калюжі сягає 2 метри 66 сантиметрів.

Ідемо далі й повертаємо на вулицю Мазепи. Тут калюжа серед тротуару. Неширока, але розміщена так, що вдвох не розминутися — комусь доведеться балансувати між калюжею й обгородженим бруківкою деревом.

Міряємо:

Один метр і сорок сантиметрів довжиною.

Рухаємося далі по вулиці Мазепи. Звертаємо в один дворик і знаходимо повноцінне озеро — шкода, що з болота, не помилуєшся. Зате можна поміряти:

Сто дев’яносто п’ять сантиметрів, тут рулетки нам вистачило:

І остання на сьогодні, але далеко не остання в місті калюжа розташувалася трохи далі на Мазепи, на початку заїзду у двір. Розминутися тут теж неможливо: або вбрід, або по дорозі, наввипередки з автівками.

Допоки ми міряли цю чудесну калюжу, місцевий пан поцікавився тим, що ми робимо: “О, знімаєте озеро імені мера? Це наше улюблене!” Пане, якщо ви це читаєте — тепер і наше улюблене. Одне з них точно.

І довжина цієї калюжі — 154 сантиметри.

Читайте також: Дорогу на Хоткевича 44Г (не) полагодять: ніхто не подався на тендер

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору